Nooit meer over je databundel: 8 tips

Nooit meer over je databundel: 8 tips

Je telefoonrekening kan hoog uitpakken door dataverbruik. Vaak lopen de MB's ongemerkt op, bijvoorbeeld doordat je wifiverbinding uitvalt. Radar geeft tips om je dataverbruik binnen de perken te houden.

Tips op een rijtje

1. Maak gebruik van wifi

Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi. Thuis, op het werk, op school, bij vrienden. Ook de meeste horecagelegenheden bieden toegang tot een wifinetwerk voor klanten.

2. Let op je wifiverbinding

Let goed op of je een wifi-icoontje in beeld ziet, want je telefoon schakelt automatisch terug naar 3G of 4G als het wifibereik wegvalt.

3. Update alleen via wifi

Voer updates voor apps of het besturingssysteem alleen uit als je met een wifinetwerk verbonden bent.

4. Downloads worden automatisch afgemaakt

Als je uit je wifi-omgeving weg gaat, worden filmpjes die nog aan het spelen waren verder gedownload via 3G of 4G, dit kost veel data.

5. Gebruik een datateller

Maak gebruik van een datateller-app om je verbruik in de gaten te houden. Veel providers hebben een eigen app, zodat je kunt checken hoeveel data je nog over hebt die maand. Ook zijn er datatellers van de telefoon zelf. Vaak kun je hier een limiet op instellen. Als je deze lager instelt dan je eigen datalimiet, weet je zeker dat je er niet overheen gaat.

6. Verwijder apps

Als er apps zijn die je niet zo belangrijk vindt en die wel veel data verbruiken, dan kun je er voor kiezen deze te verwijderen. Als je bijvoorbeeld de Facebook-app op je telefoon hebt staan maar dit niet zo belangrijk vindt, kun je de app verwijderen en via je browser gebruik maken van Facebook. Dit scheelt een hoop dataverbruik.

7. Schakel je data uit

Als je bang bent dat je je datalimiet overschrijdt, kun je de data op je telefoon ook helemaal uitschakelen. Op dat moment gebruikt je telefoon geen data meer als je niet op een wifinetwerk bent aangesloten.

8. Overweeg een overstap

Kom je vaker onbewust over het datalimiet heen? Dan kan je er goed aan doen om zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuw abonnement met trager internet zodra je buiten je bundel komt. Dan kun je buiten de bundel geen gebruik maken van snel internet, maar heb je in ieder geval ook geen hoge buiten-bundelkosten voor je dataverbruik meer.

Ook interessant